Information

För att klara den teoretiska examen så behövs  det självklart  läroböcker, de kan beställas antingen genom oss eller  genom Svenska Jägarförbundet, det är ont om böckerna, så de måste beställas i god tid innan kursen, och betalas i förskott,  det skadar inte att läsa på lite så att man vet vad man ger sig in på, det är mycket egenläsning som gäller innan man övergår till mer praktiska frågor som inte står i någon bok egentligen, en del frågor kan vara lite komplicerade att förklara svaren på.   Senaste utgåvan av Jägarskolan är från 2015 och man behöver även böckerna Lagen och Studiehandledning – Frågor och svar.

Hos oss varvar vi teori med praktisk skytte, utom vid intensivutbildning i teori, där vi sätter av ett veckoslut med skjutträning innan skrivning av teoriprovet och uppskjutning med en provförrättare om man klarar teorin.

Det blir ingen uppskjutning utan godkänd teoretisk examen  – Sådana är reglerna och det enda sättet att bli en god jägare är att träna regelbundet och veta vad man gör. Vapenhantering och säkerhet är viktigt, liksom att känna till vad som gäller  vid förvaring och transport av vapen och ammunition, vad man måste göra och vad man får göra.